Пламена Тодорова

Пламена Тодорова

От 27 до 30 юли 2017г.пред СУ „Никола Йонков Вапцаров“ гр. Царево за втора поредна година Община Царево организира Фестивал на творческите занаяти и изкуства. По време на фестивала посетителите ще имат възможността да се докоснат до творчеството на български автори, сътворили продукти „със сърцето от ръцете“.

Участниците ще споделят своите умения с посетителите в импровизирани работилници. Там всеки, който има интерес ще може отблизо да се запознае с творческия процес на изработване на продуктите.

Творческата атмосфера ще бъде подсилена от музикални и артистични изпълнения, очакват Ви и много изненади!

Детска млечна кухня и Домашен социален патронаж-Царево няма да работят от 31 юли до 31 август 2017г., включително. На 1 септември 2017г. ще се записва храна за 4 септември 2017г.

Бог Дионисий ще даде началото на фестивала, дегустациите са безплатни

Ивестни български винарски изби ще представят бутикови серии вина на

първото издание на Винен фестивал „Дионисиеви дни“ , който ще се проведе в Царево от 22 до 24 юли. Изложението се провежда под егидата и с любезното съдействие на Община Царево.

В него ще вземат участие компании - лидери в производство на български вина и спиртни напитки. Своята продукция ще представят и регионални производители и фирми.

Наши и чужди туристи могат безплатно да дегустират бели, червени вина и розе от лимитирани и по-масови серии, които за пръв път стъпват в Царево. Избите са подготвили много изненади за ценителите.

Наред с вината царевци и гости на курорта ще могат да се насладят на веган торти, здравословна храна, домашни суджуци и луканки.

Любителите на бирата също не са забравени. Те ще могат да избират от над 100 вида крафт бири от различни точки на света.

Бог Дионисий ще даде началото на фестивала и ще благослови участниците и винолюбителите - гости на събитието. Фестивалът е с вход свободен.

„Пощенска кутия за приказки“ ще се включи във фестивала на изкуствата „Арт поток“ в Царево. Известните личности: Белослава, Ники Станоев, Камен Алипиев- Кедъра, Димитър Калбуров, Мила Михова, Людмила Сланева, Гери Турийска и Ясен Козев, ще участват в литературно четене на 19 юли 2017г. /сряда/ от 21 часа в Лятното кино на град Царево. Желаещите да се потопят в магията на литературата могат да закупят билети преди събитието на входа на киното, цена 10лв.,както и в мрежата на ticketportal.bg

След „Пощенска кутия за приказки“ вечерта ще продължи с концерт на ФЪНКИ,СТЕНЛИ/Тангра / И ГРАВИТИ КО, отново в Лятното кино, входът ще бъде свободен за всички жители на град Царево.

„Арт поток“ ще радва феновете на театралното изкуство на 20 юли /четвъртък/ с постановката „Дубльори“ на театър „Иван Димов“ Хасково, която ще бъде представена от 21 часа на сцената на НЧ „Георги Кондолов-1914“ град Царево.

На 21 юли /петък/ Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов ще бъдат актьорите в „Мъжът на жена ми“ , а последната фестивална вечер 22 юли /събота/ е специално запазена за Стоянка Мутафова в ролята на “Госпожа стихийно бедствие”.

Билети за театралните постановки може да закупите на каса пред НЧ „Георги Кондолов-1914“, която ще работи от 19:30 до 21:00 часа през всяка от вечерите, в които ще бъдат представени постановките.  Цена на билети 10 и 15лв., за запазване и информация телефон 0882888228.

 

Второто издание на „Арт поток“ започна с изложбата на Стефан Божков и приятели в Общински исторически музей- Царево. Събитието бе открито от  кмета на общината Георги Лапчев, народния представител Диана Саватева и организатора Димитър Тодоранов.

В първата фестивална вечер любителите на театралното изкуство се насладиха на моноспектакъла „Дуенде“ с Татяна Лолова, по текстове на Ф.Лорка и Р.Апостолова. Кралицата на българския театър подари на публиката незабравимо изживяване, а тя разбира се получи за награда нестихващи аплодисменти.

На 15 юли /събота/  сцената НЧ „Георги Кондолов- 1914“ ще бъде превзета от  актьорите на театър Хасково с постановката „АКО РОНАЛДО БЕШЕ ЧЕХОВ”.

„Пощенска кутия за приказки“  на 19 юли /сряда/ ще изпълни лятното кино, със известни личности, които специално за публиката в Царево ще се отдадат на литературно четене, а от 23:00 часа ФЪНКИ,СТЕНЛИ/Тангра / И ГРАВИТИ КО обещават разтърсващ концерт. Входът ще бъде свободен за всички жители на морския град.

Актьорите от театър „Иван Димов“ Хасково ще заемат сцената на читалището на 20 юли с постановката „Дубльори“ .

На 21 юли Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов ще участват в постановката на Мариус Куркински „Мъжът на жена ми“.

Последната фестивална вечер 22 юли е специално запазена за Стоянка Мутафова в ролята на “Госпожа стихийно бедствие”.

Началният час на всички постановки е 21:00.

Билети за предстоящите постановки може да закупите от каса пред НЧ „Георги Кондолов-1914“, която ще бъде отворена от 18:00 до 21:00 часа през всяка от вечерите, в които ще има представление.  Цена на билети 10 и 20лв., за запазване и информация телефон 0882888228.

От 24.07 до 29.07 за четвърта поредна година в Ахтопол ще се проведе фестивалът „Морски Изгреви“ , който обединява изкуствата, духовността, здравето и красотата.

Всяка сутрин, в южната част на плажа, гостите на фестивалa ще могат да се включат в йога практика, водена от Ива Благоева, която е сертифициран преподавател от Световната федерация по йога. През деня в галерия „Алтер Его“ ще се провеждат семинари на различни тематики в сферата на духовността, здравето и красотата.

Всяка вечер от 19:30 до 22:30 на сцена пред кметството музикални и танцувални представления ще въвлекат гостите на китния Ахтопол във вихрушка от емоции, а титулувани български лектори като: доц. д-р Веселина Вачкова, Марияна Анастасова, д-р Румен Стоилов ще пленят и случайните минувачи в духа на фестивала.

В последния ден от фестивала желаещите ще могат да вземат участие в преход до легендарното тракийско светилище „Индипасха“ и да научат интересни факти и митове от водещите - Христо Буковски и д-р Румен Стоилов. Местата са ограничени, а информация за записването е оповестена на фейсбук страницата и сайта на фестивала.

Финалната вечер ще предложи гала концерт, на който всички изпълнители ще вземат участие и гостите на града ще могат да се насладят на уникална компилация и многообразие от музикални изпълнения и танци.

„Фестивалът цели Ахтопол да стане притегателно място за хората с интерес към природосъобразния начин на живот, за търсещите спокойствие, чистота и запазена природа. Призовава към опазване на еко-системата на региона около този единствен град по Черноморието, влизащ в границите на парк Странджа.“ споделя Бисерка Райкова – главен организатор и водещ.

Повече информация за фестивал „Морски изгреви“ може да намерите на фейсбук страницата на фестивала и на www.morski-izgrevi.net .

Народната певица и преподавател по фолклорни дисциплини в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград –д-р Бинка Добрева, заедно с корепетитора Александър Райчев, организира Международна лятна академия „Подготвяме таланти за успех“ в Царево. Академията се проведе за пръв път в морския град по покана на г-жа Златка Ставрева, а четирима от нейните възпитаници и представители на ДФФ „Нестинарче“ се включиха в обучението. Горди от придобитите умения, децата от Майсторския клас изнесоха самостоятелен концерт на Градския площад в Царево и зарадваха публиката с изпълнения на народни песни. От сцената д-р Бинка Добрева благодари на кмета на Община Царево инж. Лапчев за оказаната подкрепа и обеща, че през следващото лято отново ще организира Майсторски клас в град Царево, но има идея в него децата да се обучават не само на народно пеене, а и на музикални инструменти.

IV Международен турнир по класическа борба се състоя на 15 юли 2017г. в град Царево. В турнира се включиха представители от България, Сърбия и Турция, а организатор бе местният клуб по борба „Крали Бимбалов“. На официалното откриване кметът на Общината инж. Лапчев приветства участниците и поздрави момчетата от Царево, за медалите и постиженията на тазгодишните състезания. Димитър Рачев и Кирчо Ташев бяха наградени с плакети  от президента на Федерацията по борба Христо Маринов.

Участниците в турнирабяха на възраст от 7 до 20 години и се състезаваха в 28 категории, разделени според пол, възраст и килограми. Представителите на СККБ „Крали Бимбалов“ Царево успяха да завоюват 7 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал. Треньорът им Стоян Рачев сподели, че е повече от доволен от представянето им както в този, така и в другите турнири и ще продължи да ги подготвя усилено за следващите състезания.

Майсторски клас по народно пеене „Подготвяме таланти за успех“ се провежда за пръв път в град Царево. Народната певица и преподавател по фолклорни дисциплини в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград –д-р Бинка Добрева, заедно с корепетитора Александър Райчев, ще преподава своите умения и знания на деца, имащи интерес към българския песенен фолклор.

Младите таланти, включени в Майсторския клас ще се обучават от 11 до 17 юли 2017г., а своите постижения ще покажат на тържествен концерт на 16 юли 2017г. /неделя/ от 20:00часа на сцената пред НЧ “Георги Кондолов-1914“гр. Царево.

Страница 1 от 26
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево