×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 923
Неделя, 10 Септември 2017 07:58

Рибен фест- Царево отново бе събитието на сезона! 

Оценете
(10 гласа)

И тази година  най- веселото и вкусно събитие за сезона бе традиционният Рибен фест, който се провежда в град Царево за седма поредна година. 

Началото на празника бе дадено в ранния следобед, когато посетителите имаха възможност да се забавляват с DJ парти, да опитат студена бира, прясна риба и още ред вкусотий. 

По традиция от църквата "Успение Богородично" с лодка пристигна отец Стоян, който освети рибената чорба. По време на фестивала бяха наградени участниците в Турнира по спортен подводен риболов „Василико“, а сдружение“ Вело Царево“ организира "Рибовело", в който малки и големи караха колело по маршрут Царево-Лозенец - Царево. Кметът Георги Лапчев посрещна ентусиастите, участвали във вело състезанието и даде старт на кулинарната надпревара, в която се включиха четири отбора. Този път състезанието бе за най-вкусни миди с ориз. Журито, в което участваха градоначалникът, зам. министърът на Околната среда и водите г-жа Атанаска Николова и капитан Радостин Найденов, отличи мидите на депутатите от ПП Герб- Бургас на първо място за традиционна рецепта, а отборът на звездите, начело с певицата Белослава спечели награда за оригинална рецепта. Кулинарният гид на събитието Ути Бъчваров сготви рибена чорба, която бе подарък за хилядите гости на събитието. 

За доброто настроение на публиката музикалните поздрави бяха от "Бандата на Пецата", звездите на българския рок група "Сигнал" и гост изпълнителя от съседна Гърция -Йорданис Агапитос.

За финал на събитието присъстващите станаха свидетели на впечатляващо светлинно шоу, а кметът Лапчев обеща догодина отново в началото на месец септември град Царево да бъде домакин на най- вкусния и забавен фест.

Прочетена 3033 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево