Четвъртък, 14 Юли 2016 10:16

Започва Фестивалът на изкуствата в Царево

Оценете
(1 глас)

На 18 юли 2016г. / понеделник/ с изложба „ Слонът“ ще започне Фестивалът на изкуствата „Арт поток“ в гр. Царево. В изложбената зала на Общински исторически музей- Царево ценителите на изкуството могат да разгледат произведения на 15 утвърдени творци, участвали в конкурс на тема „слонът“ с произведения в стиловете живопис, скулптура и керамика. Изложбата ще бъде открита на 18.07. 2016г. от 20:00 часа и ще очаква своите посетители до 30.08.2016г.

От 19 юли стартира и театралният маратон в НЧ “Георги Кондолов-1914“. През седем от юнските вечери жители и гости на гр. Царево ще могат да се потопят в магията на театралното изкуство и да гледат постановки с участието на любими български актьори.

Първата вечер е запазена за постановката „Свалячи“ от Елин Рахнев с участието на Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро, на 20 юли театралната сцена ще приюти актьорите Игор Дамянов и Иван Тодоров с пиесата „Умирай лесно“, кралицата на българския театър Татяна Лолова ще гостува на 21 юли в Царево с моноспектакъла си „Дуенде“ по текстове на Ф.Лорка и Р.Апостолова, много смях очаква почитателите на комедията на 22 юли, когато ще се играе пиесата от Жолт Пожгай „Кастинг за мъже“ с участието на Мария Сапунджиева и Геро, на истинска „Любовна афера“ ще станат свидетели зрителите на 23 юли, а Ернестина Шинова и Димитър Баненкин са главните герои в пиесата на Филип Блазбанд, 24 юли е запазен за спектакъла „Фенове“ с участието на Христо Гърбов и Валентин Танев, финалът е на 25 юли с моноспектакъла на актьора от НТ „Иван Вазов“ Георги Мамалев, който ще зададе житейския въпрос „Какво става?“. След края на представленията зрителите ще имат възможност да се запознаят и разговарят с актьорите.

Билети: Eventim.bgи  Информационен център гр. Царево (сградата на пощата)

Прочетена 1275 пъти
Copyright 2012. Joomla Templates 2.5 | Официален сайт на община Царево
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd